Groei naar de Toekomst

Logo breed gekleurd

Familie & naasten

Is er in je directe omgeving babyverlies en weet je niet goed hoe je er mee om moet gaan? Heb je een collega of werknemer die te maken heeft met babyverlies? Ik begrijp dat dat best spannend en ingewikkeld kan zijn. Je hebt immers te maken met je eigen gevoel hierbij maar ook met de ouders die het ondergaan.

Bij elk babyverlies, op welke termijn van de zwangerschap ook, is er sprake van rouw. Er werd iets verwacht, hoe pril soms nog, en in een klap is die verwachting weg. Er is sprake van verlies en verlies gaat gepaard met rouw.

Om je op weg te helpen met hoe je hier het best mee om kan gaan en er voor de ouder(s) kan zijn, en vooral ook kan blijven zijn, heb ik een aantal tips voor je:

  1. Biedt een luisterend oor, ook al heb je het verhaal al een aantal keer gehoord. Hierdoor geef je de ouders het gevoel dat ze gehoord worden.
  2. Je mag stil zijn, je hoeft er geen reactie op te geven, zo geef je de ouders de ruimte om emoties te tonen.
  3. Voelt het vreemd voor je om niet te reageren maar weet je niet wat te zeggen, zeg dat dan. “Ik weet niet wat ik moet zeggen”
  4. Stuur na een aantal maanden eens een kaartje, om te laten zien dat je aan ze denkt.
  5. Laat je werknemer zich nuttig voelen door kleine concrete opdrachten te geven, als zij weer aan het werk gaan (maar wat ook makkelijk gestopt kan worden).

Dit zijn slechts enkele tips die je kunt gebruiken. Er is geen specifieke volgorde en er staat geen tijd voor.

Mocht je nog meer tips willen ontvangen dan kan je via de email mijn folder, met 55 tips en meer, aanvragen tegen een kleine vergoeding.

Dit is een mooi bewaar exemplaar, die je er altijd even bij kunt pakken. Heb je vragen over wat je bijvoorbeeld kunt verwachten bij een overleden kindje? Stel ze gerust via mail of telefoon.

[email protected]
06-12085810
KVK: 89929624